k

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eleifend molestie fermentum.

new york

156-677-124-442-2887

iver@select-themes.com

184 Main Street Victoria 8007

FOLLOW US

NATUURBOERDERIJ HEI15

In 2020 hebben we afscheid genomen van het traditionele melkveebedrijf en inmiddels zijn we stevig op weg naar het nieuwe boeren. We gaan voor Natuurboerderij HEI15! Dat houdt in dat we kiezen voor samenwerken met de natuur, het stimuleren van biodiversiteit en het behoud van ons lokale landschap met haar eigen flora en fauna. Bij HEI15 zal in de komende jaren de unieke verbinding tussen historie, natuur en architectuur zichtbaar worden. De oude stallen ondergaan een metamorfose en worden verbonden met onze huidige accommodatie. Zo kunnen we straks nog meer ruimte bieden voor rust, recreatie en inspiratie.

ONS ULTIEME DOEL

We werken op dit moment hard aan de opbouw van onze natuurboerderij. Ons doel? Goede voeding van eigen bodem waarmee we in de toekomst de lokale markt kunnen voorzien. Én onze gasten natuurlijk. We creëren een ecosysteem van maar liefst twintig hectare waarin ieder onderdeel zijn bijdrage levert aan het geheel.

Een gezonde bodem is de basis. En biodiversiteit de sleutel. Daarom planten we honderden soorten meerjarige bomen en struiken in verschillende systemen. Zoals agroforestry, strokenteelt en een voedselbos. Daarnaast zorgen onze scharrelende koeien, schapen, varkens en kippen voor de bewerking en bemesting van de grond. Zo leveren ze samen een bijdrage aan het behoud van lokale flora en fauna. En plukken wij er letterlijk de vruchten van.

PLANTDAGEN BIJ
HEI15

Tijdens het afgelopen plantseizoen zijn weer druk bezig geweest met de aanplant van onze natuurboerderij. We creëren een ecosysteem van maar liefst twintig hectare en werken met verschillende systemen zoals agroforestry, strokenteelt en een vijf hectare voedselbos. Tijdens de eerste fase in 2022 zijn we begonnen met het aanplanten van de windsingels en de bestuivers die ons voedselbos omkaderen. Tijdens de tweede fase hebben we de vruchtdragende struiksoorten geplant en waren er vanwege de droogte van afgelopen zomer ook (helaas) wat herstelwerkzaamheden nodig van de eerste fase. Daarnaast zijn we ook met de aanplant van houtwallen, heggen en hagen gestart die vorm geven aan de rest van de natuurboerderij.

Dankzij de hulp van vele vrijwilligers en bedrijven hebben we de tweede fase van de aanplant succesvol kunnen realiseren. Het is mooi om te zien dat we ons verhaal verder kunnen verspreiden en ook enthousiast wordt ontvangen. Hopelijk kunnen we tijdens de volgende fase weer mooie samenwerkingen aangaan en ons mooie plekje hier op aarde weer wat mooier en gezonder maken.

You don't have permission to register